Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

România va oferi Moldovei 51 de automobile „Dacia Duster”

24 sep. 2014,, 09:00   Economie
5261 0
Foto: realitatea.md
România va oferi Republicii Moldova 51 de automobile de model „Dacia Duster” în valoare de 800 de mii de euro, informează NOI.md cu referire la presă română . Potrivit sursei citate, Secretariatul General al Guvernului României anterior a atribuit companiei „Renault Commercial Roumanie” un contract de 3,55 milioane de lei românești (aproximativ 800 de mii de euro), cu TVA, pentru achiziţia a 51 de maşini marca „Dacia Duster”.

Automobilele de teren vor fi transmise Guvernului Republicii Moldova în conformitate cu acordurile internaționale încheiate între cele două state.

De menționat că pe 19 august 2014 Guvernul României a decis să ofere Cancelariei de Stat a Republicii Moldova 15 automobile „Dacia Duster”. La ceremonia de transmitere a mașinilor, care a avut loc pe 27 august, au participat premierii celor două state, Iurie Leancă și Victor Ponta. Cele 15 automobile au fost transmise unor instituții administrative și sociale din diferite localități ale țării.

Astfel, noile mașini de serviciu au ajuns la spitalul raional Ștefan Vodă, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din Fălești, instituția socială pentru bolnavi cu dereglări psihice din Cocieri (raionul Dubăsari), casele de copii din Bălți, satul Bădiceni (raionul Soroca) și satul Brînzeni (raionul Edineț). Un automobil a fost oferit Complexului „Orheiul Vechi”.
Iurie Leancă a mulțumit omologului său român pentru acest suport, iar Victor Ponta a declarat că în Moldova au ajuns 15 din cele 50 de mașini oferite de Guvernul României. Totodată, statul român va oferi Moldovei și autobuze școlare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?