Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Moldova va implementa cu susținerea Băncii Mondiale un nou proiect privind construcția căilor de acces spre livezi (FOTO)

23 sep. 2014,, 13:15   Economie
4190 0
Foto: noi.md
În Republica Moldova, cu susținerea Băncii Mondiale, în anul 2015 urmează să fie implementat un nou proiect privind construcția căilor de acces spre livezi. Declarația a fost făcută de premierul Iurie Leancă în cadrul vizitei efectuate împreună cu vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Laura Tuck, în satul Rădeni din raionul Criuleni, unde oficialii au văzut cum sînt crescute merele moldoveneşti la unul dintre cele mai moderne complexe agricole din ţară – „Codru”, informează NOI.md.

Potrivit șefului executivului de la Chișinău, una dintre prioritățile Guvernului pentru dezvoltarea sectorului agricol este construcția căilor de acces către livezi. Iurie Leancă a subliniat că următoarele proiecte în domeniul agriculturii vor viza accesul la livezi și spre locurile de depozitare. Premierul și-a exprimat speranța că la anul, în Moldova va putea fi pus în aplicare un nou proiect, cu sprijinul Băncii Mondiale, orientat pe construcția drumurilor către livezi. „Am alocat deja peste 400 de milioane de lei pentru construcția drumurilor intravilane. Anul viitor, Banca Mondială va finanța un proiect în valoare de 45 de milioane de dolari pentru sortare, ambalare și altele, de care sper că producătorii noștri vor putea să beneficieze”, a spus Iurie Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?