Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

SUA vor pune capăt monopolului Rusiei pe piața gazelor naturale a UE

23 sep. 2014,, 13:00   Externe
6079 7
Foto: noi.md
Acest lucru a devenit posibil din cauza concurenței exportatorilor americani de gaz lichefiat natural. Monopolul Rusiei ar putea pierde 18% din venituri din cauza concurenței din partea exportatorilor americani de gaz lichefiat natural, consideră publicația „Financial Times”, citată de UNIAN.

Este probabil că consumatorii europeni vor achita pentru gaz cu 11% mai puțin, din cauza reducerii presiunii asupra prețurilor mondiale, care a fost provocată de sporirea exportului gazului de șist din SUA. Aceasta ar putea lovi în veniturile concernului „Gazprom”, care este subordonat Guvernului Federației Ruse.

Potrivit analizei publicate de Centrul de Politică Energetică Globală din cadrul Universității Columbia, în pofida faptului că „Gazprom” va suporta pierderi substanțiale, impactul general asupra veniturilor din exportul rusesc de gaze va fi mai puțin evident. Experții presupun că este puțin probabil ca exportul american de gaze să devină un instrument eficient care ar determina Kremlinul să-și schimbe politica.

Analiștii consideră, de asemenea, că, după toate probabilitățile, Europa va rămîne un consumator important de gaze rusești.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?