Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

În Rusia a fost contracarată o tentativă de vînzare a 20 de tone de mere moldovenești

23 sep. 2014,, 12:00   Economie
3520 0
Foto: supersadovnik.ru
În Rusia a fost contracarată o încercare de comercializare a 20 de tone de mere moldovenești care erau transportate din Belarus în Kazahstan, informează NOI.md. Potrivit Direcției „Rosselhoznadzor” pentru regiunea Omsk, pe 22 septembrie specialiștii instituției au contracarat o tentativă de vînzare pe teritoriul regiunii a producției supuse carantinei din Republica Moldova.

În urma efectuării controlului fitosanitar s-a stabilit că circa 20 de tone de mere moldovenești erau transportate din Belarus în Kazahstan, iar pentru comercializarea fructelor pe teritoriul Rusiei proprietarul nu dispunea de certificatul fitosanitar.

Marfa a fost trimisă în Kazahstan, iar persoana vinovată a fost sancționată administrativ.

Amintim că de pe 21 iulie serviciul fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” a interzis importul de fructe din Republica Moldova, invocînd încălcarea sistematică a cerințelor fitosanitare ruse și internaționale. În lista produselor care se află la carantină au fost incluse merele, perele, gutuile, caisele, vișinele, cireșele, piersicii, nectarinele, prunele și porumbele.

Totodată, Rusia a interzis introducerea pe teritoriul său a producției de origine vegetală din Moldova, transportată în bagajele persoanelor care sosesc din țara noastră.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?