Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Sturza: Leancă are încă o problemă cu Filat

22 sep. 2014,, 11:45   Politică
5839 2
Foto: noi.md
După ce prezența lui Iurie Leancă la forul formațiunii politice a lui Victor Ponta a stîrnit reacții aprinse în rîndul politicienilor de pe ambele maluri ale Prutului, și fostul premier Ion Sturza a venit cu un comentariu pe marginea subiectului. Sturza i-a luat apărarea lui Leancă, precizînd că conlucrarea dintre cei doi premieri este cea mai eficientă din istoria recentă, notează NOI.md.

„Cel mai bine este să nu te implici într-o campanie electorală în altă țară. Mai ales cînd o ai pe a ta acasă, dar cred că domnul Leancă sincer a vrut să-i mulțumească lui Victor Ponta pentru ajutorul acordat Moldovei: construcția gazoductului, 20 de milioane de euro pentru școli și grădinițe, asistența SMURD, autobuze pentru școli, reparația Muzeului Național de Artă”, a precizat Sturza pe o rețea de socializare.

Fostul demnitar a mai sugerat în comentariul său că în urma acestor evenimente, relația dintre Iurie Leancă și liderul PLDM, Vlad Filat, va fi marcată de o nouă problemă, fără a preciza despre ce exact este vorba.

“Pe de altă parte, este cea mai eficientă conlucrare dintre un premier moldovean și unul român din istoria recentă! Noi, „foști”, putem doar să-l „invidiem”. Dar Leancă, desigur, are o problemă (încă una) cu domnul Filat”, a spus Sturza.

Menționăm că premierul Iurie Leancă a participat sîmbătă la București, la evenimentul de lansare a candidaturii lui Victor Ponta pentru prezidențialele din statul vecin. Leancă a ținut un discurs în fața a 50 de mii de persoane, exprimîndu-și susținerea pentru omologul său. Declarațiile demnitarului de la Chișinău au fost criticate aspru de președintele român, Traian Băsescu.

Acum o săptămînă Victor Ponta a anunțat ideea repetării „marii uniri”, care ar urma să se producă către anul 2018. „Scopul meu este ca pînă în 2018, cu ocazia a 100 de ani de la marea unire, noi să fim din nou uniți și să ne putem mîndri cu faptul că sîntem români. În calitate de președinte voi face totul, ca românii să fie din nou împreună”, a declarat Pontaю

Unii politologi consideră că actualele declarații unioniste ale conducerii României, chiar dacă au un caracter vădit electoral, au un scop de o perspectivă mai lungă. Este vorba despre așa numita „integrare lina” a Moldovei cu România, care ar putea fi pedalată de București pentru apropierea celor două state la nivel economic și socio-cultural.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?