X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Întîlnirea Carpov-Ştanski, fără surprize

20 sep. 2014,, 13:45   Politică
5471 3
Foto: alfanews.md
Reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului au făcut un nou schimb de acuzaţii în cadrul întrevederii desfăşurate ieri la sediul Misiunii OSCE, informează NOI.md. După ce vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a învinut partea transnistreană de acţiuni unilaterale în problema fermierilor, Nina Ştanski a dat de înţeles că Chişinăul ar încuraja acest conflict.

În cadrul întrevederii, Eugen Carpov a solicitat în special stoparea lucrărilor desfăşurate de agenții economici transnistreni pe terenurile ce aparțin fermierilor din satul Cocieri. Potrivit lui Carpov, aceste acțiuni unilaterale duc la creșterea nemulțumirilor și tensionarea situaţiei. Oficialul moldovean a pledat pentru restabilirea accesului liber al fermierilor la terenurile lor agricole.

La rîndul său, Nina Ştanski, a respins acuzaţiile, precizînd că aproape toate terenurile sînt prelucrate în prezent şi doar o mică parte au rămas neprelucrate, din cauză că unii fermieri au refuzat să încheie contracte individuale cu administraţia de la Tiaspol.

Cei doi reprezentanţi politici au continuat discuţiile şi pe marginea problemelor legate de libera circulaţie în zonă şi de domeniul telecomunicaţiilor. Carpov şi-a exprimat îngrijorare în urma extinderii de către Tiraspol a posturilor neautorizate pe linia administrativă.Viceprim-ministrul a îndemnat partea transnistreană să se abţină de la orice acţiuni unilaterale, iar problemele apărute să constituie obiectul discuţiilor în cadrul mecanismelor de negocieri existente.

De cealaltă parte, Nina Ştanski a acuzat din nou Chişinăul de acţiuni neprieteneşti, precizînd că partea moldovenească comite aceleaşi greşeli, care s-ar putea solda cu supendarea procesului de negocieri.

Părţile au convenit că discuţiile vor continua în cadrul şedinţei grupurilor de lucru pentru economie ce urmează să aibă loc la 6 octombrie curent, cu participarea reprezentanţilor politici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?