Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

BEI va finanța cu milioane de euro proiectul „Livada Moldovei” (FOTO)

18 sep. 2014,, 17:45   Societate
4922 1
Foto: gov.md
Banca Europeană de Investiții va acorda Moldovei un împrumut de 120 de milioane de euro, în condiții avantajoase, pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii din sectorul horticol. Banii vor fi alocați în cadrul proiectului „Livada Moldovei”, notează NOI.md.

Proiectul prevede efectuarea investiţiilor în tehnologii și echipamente, precum și acordarea asistenţei instituţiilor responsabile de certificarea, testarea şi acreditarea produselor. De asemenea, o atenție sporită va fi acordată strategiilor de marketing și promovării pe noi pieţe de desfacere. O inovaţie a proiectului „Livada Moldovei” ține de faptul că acesta va fi disponibil şi prin intermediul companiilor de leasing.

„Prin asemenea intervenţii vrem să creştem accesibilitatea la aceste resurse, vrem ca fiecare să poată beneficia de ele, vrem să aducem o schimbare pozitivă în activitatea fiecărui antreprenor, indiferent de mărimea acestuia”, a spus premierul Iurie Leancă astăzi, în timp ce vizita livada de mere din satul Zăicana, raionul Criuleni.

Proiectul „Livada Moldovei” va fi pus în aplicare prin intermediul Ministerelor Finanţelor şi al Agriculturii. Contribuţia totală a BEI va constitui 300 de milioane de euro. Pe lîngă aceasta, proiectul va fi finanțat prin fonduri proprii de la beneficiarii finali, împrumuturi de la băncile comerciale locale şi, eventual, subvenţii de la diverși donatori, inclusiv Comisia Europeană, prin Facilitatea de investiții pentru vecinătate (FIV).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?