Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Șeful statului a primit o medalie de aur (FOTO)

18 sep. 2014,, 16:22   Societate
4346 0
Foto: presedinte.md
Președintele Nicolae Timofti a fost decorat cu Medalia de aur a Senatului Republicii Franceze. Medalia i-a fost oferită șefului statului de președintele Grupului de prietenie Franța – Moldova, Josette Durrieu, în cadrul unei întrevederi cu delegația franceză, informează NOI.md.

Senatorii au declarat că procesul monitorizare a Republicii Moldova de către Consiliul Europei ar trebui sistat în urma alegerilor legislative din toamna acestui an. Totodată, demnitarii au precizat că Franța acordă o atenție deosebită relației cu Republica Moldova, în condițiile în care țara noastră este cea mai francofonă țară din Europa Centrală și de Est, potrivit unui raport.

„Demersul de integrare europeană este unul firesc, deoarece Republica Moldova are vocație europeană. Sper ca rezultatele scrutinului parlamentar din 30 noiembrie, pe care îl dorim liber și democratic, să confirme această opțiune istorică”, a spus Josette Durrieu.

Și Nicolae Timofti a apreciat drept excelente relațiile de prietenie dintre cele două țări, subliniind faptul că ambele state împărtășesc valorile democrației și ale francofoniei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?