Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Bărbatul arestat pentru neachitarea poliței medicale a fost eliberat

18 sep. 2014,, 15:35   Societate
3316 0
Foto: actualitati.md
Bărbatul din satul Ermoclia, raionul Ştefan Vodă, arestat pentru că nu avea poliță medicală, a fost eliberat. Decizia a fost luată astăzi de Curtea de Apel Chișinău, care a examinat cazul și a stabilit că arestul lui Vladimir Duplinschi a fost ilegal, informează NOI.md cu referire la publika.md.

Bărbatul susține că a refuzat să-și procure poliță medicală, din lipsă de bani, precizînd că nu a beneficiat de servicii medicale încă din anul 2001. Potrivit acestuia, autoritățile i-au cerut să achite costul poliței pentru anii 2011, 2012, iar în urma refuzului, bărbatul a fost acționat în judecată. Ulterior, instanța a dispus aplicarea unei amenzi, pe care acesta, la fel, nu a putut să o achite.

Precizăm că bărbatul a fost arestat pentru 25 de zile la finele lunii august. Cazul a stîrnit reacții aprinse, atît din partea societății civile, cît și a formațiunilor politice. Anterior, Partidul Comuniștilor a declarat că acest caz ar putea servi drept precedent periculos în alte dosare similare. Comuniștii au cerut premierului Iurie Leancă inițierea procedurii de amnistiere în cazul tuturor cetăţenilor cu datorii faţă de fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală pe anii precedenţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?