Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Pentru informații despre accidentul avionului Boeing 777 de lîngă Donețk s-au oferit 30 de milioane de dolari

19 sep. 2014,, 00:30   Externe
6567 3
Foto: photochronograf.ru
Wifka - o agenție de detectivi germană - a promis o recompensă în valoare de 30 de milioane de dolari pentru informații despre persoanele responsabile de doborîrea avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, la 17 iulie, în estul Ucrainei, relatează agenția ucraineană de presă Ukrinform.
Informația privind recompensa a apărut pe site-ul oficial al acestui birou de detectivi din Germania, cu sediul în orașul Bad Swartau (Schleswig-Holstein).

'Wifka a primit misiunea de a stabili circumstanțele în care a fost doborât zborul MH17 al Malaysia Airlines. Clienții au pus la dispoziția sa 30 milioane de dolari ca recompensă pentru informațiile despre această crimă și eventualele dovezi', menționează biroul pe site-ul său.

În mod concret, detectivii germani sînt interesați de cine a dat ordinul ca avionul malaezian să fie doborît și cine a luat parte nemijlocit la această acțiune; ce s-a întâmplat mai tîrziu cu toate aceste persoane, tipul de armă utilizat și cine acoperă această crimă.

Numele clienților nu a fost făcut public. Potrivit agenției de detectivi germani, suma de 30 de milioane de dolari a fost depusă deja într-un cont bancar special la Zurich (Elveția). 'Recompensa ar putea fi ridicată la Zurich sau, la cerere, în alt loc', se mai spune în textul amintit.

Mai mult, clienții sînt dispuși să asigure o nouă identitate celor care vor oferi aceste informații.

La rîndul său, Wifka recomandă potențialilor informatori maximum de prudență, în special de a nu divulga informații importante prin e-mail sau telefonic, ci a menține contactele prin avocați.

Avionul malaezian, cu 298 de persoane la bord, dintre care mai mult de 190 erau cetățeni olandezi, a fost doborât într-o zonă controlată de rebeli proruși, în apropiere de Donețk, cu o rachetă sol-aer al unui sistem avansat care ar fi fost livrat de Rusia insurgenților proruși. Moscova neagă orice implicare a sa în această tragedie, atribuind întreaga responsabilitate Kievului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?