X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Banca Mondială va oferi Moldovei 40 de milioane de dolari pentru sporirea eficienței sistemului de termoficare în Chișinău

18 sep. 2014,, 14:15   Economie
3032 0
Foto: ruvr.ru
Banca Mondială este dispusă să aloce un credit în condiții facilitare Republicii Moldova în mărime de 40 de milioane de dolari SUA pentru sporirea eficienței sistemului centralizat de termoficare, informează NOI.md. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor cu Banca Mondială în vederea semnării acordului respectiv de finanțare și a desemnat grupul de negociatori, care va fi condus de vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu.

Ministrul Economiei a precizat că condițiile de contractare a creditului vor fi definitivate în perioada 6-8 octombrie, în cadrul ședinței anuale a Băncii Mondiale de la Washington. Potrivit datelor preliminare, taxa front-end (plata debitorului la începutul tranzacției de oferire a creditului) va constitui 0,25% din suma totală, iar plata pentru angajament va constitui 0,25% anual din soldul creditului nerambursat.

Andrian Candu a amintit că în prezent, în cadrul procesului de restructurare a sistemului termoenergetic din Chișinău are loc fuziunea CET-1 și CET-2, precum și lichidarea SA „Termocom” în vederea creării companiei „Termoelectrica”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?