Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Jocuri cu focul într-o casă care arde

18 sep. 2014,, 00:05   Externe
5303 5
Foto: ruvr.ru
După cum au anunțat mass-media, pe 15 septembrie, în vestul Ucrainei au început aplicațiile Rapid Trident 2014, care vor dura pînă pe 26 septembrie.

La aplicații participă 1.300 de militari din 15 țări ale lumii, 700 de unități de arme și peste 50 de automobile militare și vehicule militare. În afară de Ucraina și SUA, la aplicații participă reprezentanți ai Marii Britanii, Germaniei, Spaniei, Norvegiei, Bulgariei, Poloniei, Romîniei, Lituaniei, Letoniei, Canadei, Moldovei, Georgiei și Azerbaidjanului.

În legătură cu aceste aplicații din Ucraina, Departamentul de Stat al SUA a făcut declarații interesante. Departamentul a declarat că aceste aplicații au loc anual și deci nu sunt „măsuri de răspuns” la evenimentele din Donbass. Cu alte cuvinte, în contextul amenințărilor de zi cu zi, care răsună de peste ocean la adresa Rusiei, în contextul pachetului de sancțiuni antirusești adoptate de Washington, acolo se declară că demonstrația mușchilor militari ai țărilor NATO în apropiere de Rusia nu are nimic comun cu ea. Atunci care este logica?

De altfel, acum majoritatea politicienilor și experților sunt de acord că Ucraina în sine nu are o importanță deosebită pentru NATO. În timpul summit-ului NATO din Wales, se menționează în declarația Ministerului rus de Externe în legătură cu aplicațiile din Ucraina, a fost adoptată linia axată pe avansarea infrastructurii NATO spre Est și creșterea prezenței militare a Alianței în apropierea granițelor Rusiei. Ministerul rus de Externe a constatat că aceste planuri există de mult timp și criza din Ucraina a devenit doar un pretext pentru începerea punerii lor în aplicare.

„Totuși s-au decis să toarne gaz pe foc?” se întreabă publicația germană Neues Deutschland în legătură cu aplicațiile NATO din Ucraina. Probabil că aici trebuie să fie relevat faptul că „focul” mocnește nu numai în „camera” ucraineană, dar și în alte „camere” ale casei noastre comune – Pămîntul. Oare are rost să încingem focul măcar în una din camere? Deoarece se poate ajunge rapid la un incendiu mare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?