Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Compania Moldtelecom a lansat prima reţea 100G din Moldova

17 sep. 2014,, 15:15   Economie
9838 2
Foto: livejournal.com
Compania de Stat Moldtelecom a lansat prima reţea de 100G din Moldova, care oferă abonaţilor conexiune la internet la viteza de 1Gbps. Potrivit agenţiei "Infotag", aceasta este disponibilă în toată ţara prin reţeaua de fibră optică.

"Tehnologiile de comunicare ale viitorului sînt disponibile acum în toată ţara – accesul la internet la viteza de 1Gbps, lansat recent de către compania noastră, face acest lucru posibil. Astăzi orice utilizator al serviciului internet din ţară, conectat la reţeaua de fibră optică Moldtelecom, poate trăi pe viu experienţa unei viteze de download de pînă la 10 ori mai rapid decît a fost disponibil pînă acum. Am pus la dispoziţia internauţilor viteze ce le vor asigura pe deplin necesităţile de comunicare şi schimb de informaţii", a relatat agenției "Infotag", directorul general al companiei Moldtelecom, Vitalie Iurcu.

Potrivit lui, fiind unul dintre liderii pieţei de internet din Moldova, "compania Moldtelecom a realizat un salt considerabil în dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generaţie".

"Astfel, compania Moldtelecom creează un mediu perfect pentru internauţi, oferindu-le cea mai mare viteză posibilă, pentru comoditatea utilizării serviciilor de Internet", a spus Iurcu.

Din luna septembrie curent, toţi clienţii companiei Moldtelecom pot beneficia de posibilităţile noii tehnologii 100G şi de noua ofertă promoţională în acest sens – abonamentele internet de 1Gbps la doar 119 lei/lunar sau combinaţia dintre internet şi televiziune digitală IPTV, cu 111 canale TV şi 14 canale HD, disponibilă acum la doar 149 lei/lunar.

De asemenea, Moldteleom a dezvoltat şi alte produse, precum serviciile adiţionale - SafeWeb şi CloudM, care deschid clienţilor posibilităţi extinse şi diverse în utilizarea serviciului internet. Cu SafeWeb abonaţii pot naviga fără pericol pe internet de pe orice dispozitiv, iar copiii vor fi protejaţi online de conţinutul inadecvat vîrstei, de pe unele pagini-web. Serviciul CloudM permite salvarea informaţiilor de orice tip (fotografii, videoclipuri, muzică, texte etc.), accesarea acestora în orice moment, de pe diverse dispozitive şi distribuirea prin e-mail sau reţele de socializare.

În calitatea sa de lider pe piaţa internet din Republica Moldova, compania Moldtelecom a dezvoltat continuu acest segment. Investiţiile făcute în lansarea noii reţele 100G sînt însă din cele mai costisitoare. Compania îşi argumentează poziţia prin faptul că are necesităţile clientului drept scop prioritar în abordările sale şi nu vede un alt curs de dezvoltare decît a-i oferi clientului tot ce este performant, avantajos şi calitativ în materie de tehnologii informaţionale.

"În această ordine de idei, compania Moldtelecom îşi justifică pe deplin poziţia de lider pe piaţa telecomunicaţiilor din Republica Moldova, prin serviciile complete de comunicare pe care le pune la dispoziţia clienţilor săi, prin investiţiile în infrastructură şi în cele mai noi tehnologii, prin reţeaua de internet ce se extinde continuu, dar şi prin stabilitatea şi gradul înalt de competitivitate de care dă dovadă în activitatea sa zilnică", a accentuat Vitalie Iurcu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?