X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Moldova va extinde schimburile comerciale cu Irakul

17 sep. 2014,, 12:00   Economie
2239 0
Foto: noi.md
Republica Moldova va stabili relaţii diplomatice cu Irakul şi va intensifica schimburile comerciale cu această ţară, relatează NOI.md. Acest lucru a fost discutat în cadrul întrevederii prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, cu ambasadorul Irakian în România, Omer Berzinji.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, părţile s-au pronunţat în favoarea dezvoltării dialogului moldo-irakian, prin stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări, crearea unui cadru juridic pentru relaţiile bilaterale, precum şi activizarea relaţiilor economice şi comerciale.

Iurie Leancă a salutat vizita ambasadorului irakian în Republica Moldova şi a remarcat necesitatea stabilirii relaţiilor diplomatice între cele două state. Prim-ministrul a accentuat că în lumea globală distanţa nu are nicio valoare, exprimîndu-şi încrederea că Republica Moldova şi Irakul dispun de premisele necesare pentru a pune bazele unor relaţii reciproc avantajoase în cele mai diverse domenii, inclusiv în cel comercial şi economic.

La rîndul său, ambasadorul irakian a declarat că va face tot ce este posibil pentru dezvoltarea dialogului moldo-irakian.

Părţile au discutat despre posibilitatea de dezvoltare a relaţiilor comerciale prin schimbul de misiuni economice.

De asemenea, a fost discutată posibilitatea de numire a lui Omer Berzinji în funcţia de ambasador non-rezident al Irakului în Republica Moldova.

Prim-ministrul Iurie Leancă a menţionat că urmăreşte evoluţia din Irak şi a salutat formarea unui nou guvern la Bagdad.

Omer Berzinji este primul diplomat irakian care a făcut o vizită oficială în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?