Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Valorile familiei suedeze vor fi cultivate și în Moldova (FOTO, VIDEO)

17 sep. 2014,, 10:33   Societate
6555 2
Foto: noi.md
Guvernul Suediei a prezentat un program de modificări privind sistemul de asigurare parentală în Republica Moldova, intitulat "Mozaicul vieții", care va permite menținerea unui echilibru între muncă și viața de familie, relatează NOI.md.

În Grădina Publică „Stefan cel Mare” din Chișinău, luni a fost vernisată expoziția de pictură „Mozaicul vieții. Rolul familiei în Suedia”, dedicată rolului părinților, și în special al tatălui, în educația copiilor.

Ambasadorul suedez în Republica Moldova, Ingrid Tersman, a menționat că bărbații și femeile ar trebui să aibă drepturi egale la locul de muncă, acasă și în educația copilului.

„Suedia continuă să promoveze o politică activă, concepută pentru ca tații să-și ia mai des concediu de îngrijire a copilului. Acest lucru este important pentru a obține o mai mare egalitate în drepturi, dar și pentru copil, care trebuie să aibă dreptul de a comunica cu ambii părinți”, a spus Ingrid Tersman.

„Din păcate, în țara noastră mentalitatea este alta. La noi noțiunea de "educația copilului" se referă numai la mamă, iar tata cîștigă bani. Trebuie să schimbăm această situație. Parlamentul nostru a votat deja în prima lectură un proiect de lege care oferă o oportunitate pentru tați de a merge în concediu pentru îngrijirea copilului nou-născut în termen de 14 zile calendaristice”, a declarat ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?