X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Bumacov: Recolta de struguri e mai mică, dar calitatea lor e mai bună

16 sep. 2014,, 14:47   Economie
2851 0
Foto: noi.md
«În pofida faptului că recolta de struguri din acest an e mai mică decît era planificat, vinul va fi de o calitate excepţională, întrucît, datorită recentei secete, strugurii au acumulat mult zahăr», a spus Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare în timpul unei vizite la întreprinderea de stat «Mileştii Mici», relatează NOI.md.

Ministrul a caracterizat anul curent ca unul foarte favorabil pentru viticultură, menţionînd că volumul total al strugurilor, conform prevederilor, trebuie să atingă nivelul de 380 de mii de tone, dintre care 275 de mii de tone – de soiuri europene. Dintre acestea circa 220 de mii de tone sînt programate pentru prelucrare, altele 20 de mii de tone sînt de soiul hibrid Izabella.

Astăzi, pe podgoriile «Mileştii Mici» a început recoltarea soiului Riesling: în prima zi cei 80 de muncitori au colectat peste 40 de tone de struguri.

Gheorghe Castraveţ, directorul întreprinderii agricole, a remarcat calitatea bună a strugurilor, fiind mulţumit şi de randament – 10 chintale la hectar. Un procent ridicat de zahăr în struguri va permite, în opinia sa, producţia unui vin de bună calitate, care, în sine, va asigura volume mari de vînzări.

70 la sută din vinurile produse de «Mileştii Mici» sînt comercializate pe piaţa internă, şi doar restul de 30 la sută – în străinătate, în special în UE şi în China.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?