Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Locuitorii Găgăuziei sînt chemaţi să nu boicoteze alegerile parlamentare

16 sep. 2014,, 12:15   Societate
2974 0
Foto: noi.md
În cadrul unei conferinţe de presă la Comrat, un grup de deputaţi ai Adunării Populare a Găgăuziei au declarat despre necesitatea susţinerii la preconizatele alegeri parlamentare doar a partidelor proruse, notează NOI.md cu referire la portalul de ştiri Gagauzinfo.md.

Potrivit deputatului Serghei Cimpoieş, s-a renunţat la ideea de a boicota alegerile parlamentare în cazul refuzului de a respecta drepturile şi competenţele autonomiei.

„Noi presupuneam că deputaţii Adunării Populare şi membrii Comitetului Executiv al Găgăuziei vor adopta o decizie comună de a nu participa la alegeri. La o anumită etapă, noi „ne-am lăsaţi conduşi de promisiunile deputaţilor în Parlament de a introduce pînă la alegeri modificări în legislaţie şi am pierdut momentul. Am fost amăgiţi. În Parlament au fost promovate un pachet de 20 de iniţiative, pe care noi nu le-am discutat. Iar la sfîrşitul verii totul a devenit clar că majoritatea deputaţilor din APG nu vor susţine ideea de a boicota alegerile, din simplul motiv că li s-a promis să fie incluşi în listele electorale”, a precizat Cimpoieş.

Deputatul Ivan Burgudji a menţionat că acum, autorităţile găgăuze intenţionează să-şi schimbe tactica. Ei au renunţat la boicot, în schimb locuitorii autonomiei vor fi chemaţi, dimpotrivă, să participe activ la alegeri. „Noi chemăm populaţia să iasă la alegeri şi să voteze doar pentru acele formaţiuni politice, care vor spune clar şi răspicat: „Noi sîntem pentru Uniunea Vamală”, „Noi sîntem pentru Uniunea Eurasiatică”, a declarat Burgudji.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?