Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PCRM: Oamenii sînt deja față în față cu criminalii

16 sep. 2014,, 11:14   Politică
3999 1
Foto: noi.md
Reprezentanții PCRM își exprimă îngrijorarea în legătură cu situația criminogenă gravă din țară și acuză guvernarea de faptul că ascunde starea reală de lucruri. În cadrul unui briefing organizat astăzi, comuniștii au declarat că, din cauza lipsei de profesionalism a conducerii Ministerului de Interne, crimele deosebit de grave din ultimii ani rămîn a fi nedescoperite, iar siguranța cetățenilor este pusă în pericol, notează NOI.md.

Comuniștii au formulat o serie de nemulțumiri pe marginea activității organelor de drept într-o declarație, pe care urmează să o prezinte astăzi ministrului Afacerilor de Interne, Dorin Recean.

„Autoritățile ascund cifrele reale și încearcă să le retușeze. Oamenii sînt deja față în față cu criminalii, iar autoritățile nu le protejează nici viața, nici patrimoniul. Toate acestea se întîmplă din cauză că autoritățile sînt în buzunarele oligarhilor. Pe cîntarul justiției este pusă nu legea, dar indicațiile și banii”, a precizat deputatul comunist Artur Reșetnicov.

Reprezentanții PCRM s-au referit îndeosebi la creșterea infracțiunilor contra patrimoniului, a crimelor deosebit de grave și a omorurilor la comandă. Totodată, deputații au atenționat că o serie de infracțiuni cu rezonanță, comise pe parcursul ultimilor ani, rămîn neelucidate, printre acestea incidentul tragic din Pădurea Domnească, delapidările din bugetul de stat, situația de la Banca de Economii.

„La noi se luptă doar prin așa-zisele reforme, doar pe hîrtie. Banii acordați sînt delapidați de șefii instituțiilor respective. În Moldova este instaurat un regim totalitar, criminalo-oligarhic. Locul acestor persoane este la răcoare, vă promitem că asta se va întîmpla foarte curînd”, a spus deputatul Anatol Zagorodnîi.

Precizăm că în sesiunea legislativă precedentă, deputații comuniști au depus o moțiune simplă împotriva activității Ministerului de Interne, care însă a fost respinsă de majoritatea parlamentară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?