Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Lista partidelor care pot participa la alegeri (DOC)

15 sep. 2014,, 16:10   Politică
15970 8
Foto: noi.md
Ministerul Justiției a transmis deja Comisiei Electorale Centrale lista partidelor care pot participa la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Justiției, Oleg Efrim, informează NOI.md.

Potrivit lui Efrim, lista a fost întocmită în conformitate cu prevederile legale, astfel încît formațiunile care nu s-au înregistrat la Ministerul Justiției pînă astăzi nu vor putea participa la alegeri. Potrivit datelor ministerului, în listă au fost incluse 42 de partide.

Oleg Efrim a ținut să precizeze că „Partidul lui Renato Usatîi” nu se regăsește în lista transmisă CEC-ului. Mai mult, potrivit ministrului, dosarul depus de omul de afaceri este verificat de Ministerul Afacerilor Interne, întrucît există bănuieli că actele ar fi fost falsificate.

„Toate partidele care au depus actele în termen util, prevăzut de Legea privind partidele politice, au fost examinate pînă pe 15 septembrie curent. Avem în procedură încă două seturi de acte. Este vorba de un partid care a depus actele pe 25 august și al doilea pe 29 august. În privința «Partidului lui Renato Usatîi» astăzi actele au fost ridicate de angajații MAI în vederea verificării bănuielilor rezonabile de falsificare a cel puțin 1/3 din listele prezentate pentru înregistrare la Ministerul Justiției”, a explicat Efrim.

Precizăm că astăzi clasa politică intră în perioada electorală, iar Comisia Electorală Centrală dă startul procedurilor organizatorice ce țin de desfășurarea scrutinului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?