X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova intră oficial în perioada electorală

15 sep. 2014,, 14:15   Politică
4350 3
Foto: noi.md
Hotărîrea Parlamentului privind stabilirea datei alegerilor parlamentare intră în vigoare astăzi, 15 septembrie, dată care marchează începerea perioadei electorale, notează NOI.md.

Din acest moment, Comisia Electorală Centrală dă startul procedurilor organizatorice ce țin de desfășurarea scrutinului și aduce la cunoștința publicului larg data alegerilor. Potrivit Codului electoral, formațiunile politice care nu s-au înregistrat la Ministerul Justiției pînă astăzi nu vor putea participa la alegeri.

Fiind intervievați de NOI.md, reprezentanții partidelor parlamentare și-au exprimat speranța că competiția electorală din acest an va fi una corectă.

“Cu siguranță, această campanie va fi un tensionată, pînă la limita clocotului chiar, dar sperăm că va fi un corectă, transparentă, fără atacuri. Noi ne vom concentra în continuare atenția asupra comunicării cu oamenii și asupra procedurii de selectare internă a candidaților PD”, a precizat democratul Sergiu Sîrbu.

Și deputatul comunist Eduard Mușuc a îndemnat candidații electorali, inclusiv oponenții politici, să dea dovadă de corectitudine. “Ne așteptăm la un scrutin corect, mizăm pe majoritatea parlamentară, dar vedem că unele partide au început deja campania înainte de termen. Partidele de guvernare nu respectă prevederile Codului electoral”, a punctat Mușuc.

De cealaltă parte, deputatul liberal-democrat Valeriu Ghilețchi a menționat că tensiunile sînt inevitabile în orice campanie electorală. „Orice campanie este însoțită de confruntări și este un lucru firesc să fie așa. În societatea noastră încă nu avem acel nivel de cultură politică, care să permită discuții pe subiect, fără devieri”, a remarcat Ghilețchi.

Perioada electorală se va încheia în momentul anunțării rezultatelor scrutinului și confirmării acestora de Curtea Constituțională. Starul oficial al campaniei electorale pentru parlamentarele din noiembrie va fi dat în perioada 30 septembrie-1 octombrie, odată cu înregistrarea candidaților la Comisia Electorală Centrală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?