X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Washington a explicat acțiunile sale în situația în jurul Ucraina

15 sep. 2014,, 01:35   Externe
8736 27
Foto: ntv.ru
Președintele Barack Obama și administrația sa au explicat motivele pentru introducerea noilor sancțiuni împotriva Rusiei, precum și motivele intervenției Statelor Unite în conflictul din Ucraina.

Situaţia din Ucraina nu ameninţă direct SUA, a declarat, vineri, preşedintele american, Barack Obama, în timpul unei acţiuni de strîngere de fonduri pentru Partidul Democrat, care a avut loc în Baltimore. Însă, în acest caz, Washington își apără nu doar interesele sale naționale, dar, de asemenea, respectarea normelor internaționale.

"Noi nu doar vom urmări ceea ce se întîmplă, ci vom continua să depunem eforturi, nu numai pentru că Ucraina se confruntă cu o amenințare la adresa securității naționale, dar și pentru că SUA se angajează să respecte principiile și standardele internaționale fundamentale", - a spus Barack Obama.

Potrivit liderului american, dacă SUA nu ar fi jucat rolul principal, „situaţia ar fi fost mult mai proastă”. „Graţie rolului de lider al SUA în această problemă, am văzut la summit-ul NATO din Ţara Galilor că toate ţările membre ale NATO şi partenerii lor sînt gata să-şi mobilizeze toate forţele pentru izolarea Rusiei şi susţinerea independenţei şi libertăţii Ucrainei”, a spus el.

În același timp, la Casa Albă, răspunzînd la întrebarea ITAR-TASS cu privire la cauzele introducerii de noi sancțiuni anti-ruse pe fondul memorandumul de armistițiu din Ucraina, au declarat că măsurile luate sînt orientate spre menținerea acordului de încetare a focului.

Caitlin Hayden, purtătorul de cuvînt al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, a menionat: "Unul dintre motivele cheie grație căruia în prezent a încetat focul este impactul sancțiunilor – atît cele deja introduse, cît și amenințarea sancțiunilor viitoare, cu impact real asupra economiei ruse".

Ministerul de Finanțe al SUA a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu situația din Ucraina la cîteva ore de la publicarea listei de sancțiuni a UE. Restricțiile americane vizează cinci companii de apărare din Rusia, corporația "Rosteh", "Sberbank" și întreprinderile din sectorul energetic "Gazprom", "Lukoil", "Surgutneftegaz" "Transnefti", "Gazprom Nefti".

Moscova a promis să răspundă la acest pas ostil prin contrasancțiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?