Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Donbas rămîn peste 3 mii de militari ruși

15 sep. 2014,, 00:58   Externe
6899 16
Fotо: zn.ua
Ministrul Apărării, Valeri Gheletei, citînd datele serviciului de informații ucrainean a declarat că în Donbas au rămas peste 3 mii de militari ruși.

La o conferință de presă, duminică, el a spus că invazia unităților regulate ale armatei ruse la 24 august a fost efectuată de către șase grupuri tactice armate ale armatei ruse, ceea ce reprezintă peste 6000 de persoane.

"După evenimentele de la Ilovaisk, după aranjamentele corespunzătoare, după prezența reprezentanților misiunii OSCE, Rusia a arătat demonstrativ că retrage trupele. Dar noi nu avem niciun control asupra teritoriului frontierei de stat, deaceea într-un loc ei ies, în altul – intră și acest proces continuă prmanent", - a explicat șeful Ministerului Apărării.

Din cei 3000 de militari ruși rămași în Donbas, o parte semnificativă a rămas să conducă grupurile de rebeli, să conducă artileria și să efectueze alte sarcini care nu le pot îndeplini rebelii locali.

Vineri, Consiliul Național de Securitate a declarat că Rusia a oprit retragerea trupelor sale de pe teritoriul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?