X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Un locuitor al capitalei cumpăra bilete de avion utilizînd carduri bancare străine

12 sep. 2014,, 12:21   Societate
4380 0
Foto: blueheron.ro
Procuratura Generală l-a pus sub învinuire pe un locuitor al capitalei, acuzat de comiterea fraudei informatice, tentativei de fraudă informatică şi producerea, importului, comercializarea şi punerea ilegală la dispoziţie a parolelor, codurilor de acces şi a datelor similare.

Potrivit agenţiei "Infotag", temei pentru pornirea procesului penal a servit sesizarea depusă la Procuratură de site-ul www.zbor.md, care a reclamat utilizarea frauduloasă a codurilor de acces şi a rechizitelor bancare la procurarea biletelor on-line.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că, prin utilizarea datelor cardurilor bancare străine, inclusiv a celor emise de instituţiile financiar-bancare din Japonia, India, Germania etc., au fost cumpărate în mod fraudulos bilete de avion în sumă de peste 161 de mii de lei.

În cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia din str. Valea Crucii, procurorii au depistat şi ridicat 11 cartele SIM şi nouă carduri bancare nepersonalizate, eliberate de către instituţiile financiare din Franţa. De asemenea, la învinuit au fost descoperite produse program destinate pentru deghizarea adresei IP a sistemului informatic; date ale cardurilor bancare străine şi ale tranzacţiilor frauduloase cu privire la procurarea biletelor de avion; conturi electronice WebMoney etc.

Învinuitul, în vîrstă de 25 de ani, şi-a recunoscut parţial vina, iar în acest moment se află în stare de arest preventiv.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?