Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Lazăr: Moldova și Turcia sînt parteneri strategici de dezvoltare (VIDEO)

12 sep. 2014,, 09:30   Economie
3369 3
Foto: noi.md
„Odată cu semnarea Acordului de liber schimb cu Turcia, pe fundalul semnării recente de Moldova a documentelor de asociere și de liber schimb cu Uniunea Europeană, țara noastră se prezintă dintr-o altă poziție geopolitică și geoeconomică”, a declarat în cadrul forumului moldo-turc președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Valeriu Lazăr, relatează NOI.md.

După semnarea Acordului de liber schimb între Moldova și Turcia, CCI a Moldovei a organizat o reuniune a întreprinzătorilor moldoveni, conduși de ministrul Economiei, Andrian Candu, și agenții economici turci, conduși de ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekc.

„Moldova a devenit astăzi un participant activ al construcției noii economii euroasiatice. Și Turcia a devenit partenerul ei strategic. Sînt convins că această țară este importantă pentru noi nu doar ca partener comercial, dar și mai mult ca un expert în promovarea produselor moldovenești pe piața europeană și pe alte piețe”, a subliniat Lazăr.

La rîndul său, ministrul Economiei, Andrian Candu, a menționat că, „fiind cunoscută prin protejarea dură a pieței sale interne, Turcia totuși și-a deschis piețele pentru mărfurile moldovenești”.

„În ultimii 12 ani, noi am parcurs o cale serioasă, grea, dar reușită în dezvoltarea tuturor ramurilor economiei. Și acum sîntem gata să ajutăm Moldova să-și dezvolte propria economie, dar deja avînd experiența noastră, fără experiența greșelilor noastre”, a declarat Nihat Zeybekc.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?