Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Guvernul moldovean a îmbunătăţit Legea instituţiilor financiare, conform recomandărilor FMI şi BM

11 sep. 2014,, 17:40   Economie
3211 1
Foto: noi.md
Guvernul Republicii Moldova a aprobat o serie de amendamente la Legea privind instituţiile financiare, care derivă din recomandările Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Băncii Mondiale (BM), relatează NOI.md. Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguţanu, a spus că este vorba despre recomandările experţilor de la FMI şi BM, făcute în urma evaluării sectorului bancar şi non-bancar din ţara noastră, efectuate în anul curent.

Guvernatorul BNM a accentuat că scopul modificărilor este clarificarea unor noţiuni şi prevederi ale acestei legi, care reglementează activitatea instituţiilor financiare din ţară, în special celor referitoare la capital, pentru a consolida capacitatea BNM de a supraveghea sectorul bancar autohton.

Dorin Drăguţanu a remarcat că, în special, au fost introduse modificări în patru articole, care, printre altele, clarifică noţiunea „capitalul băncilor comerciale”. Noile prevederi vor permite să fie introduse în capitalul social al băncilor comerciale nu doar mijloace financiare, dar şi titluri de stat.

Proiectul de lege aprobat de către Guvern urmează să fie examinat de parlamentari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?