X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Guvernul a inspectat calitatea noilor secţiuni de drum

11 sep. 2014,, 15:30   Societate
2886 0
Foto: gov.md
„Guvernul are o atitudine la fel de responsabilă faţă de reabilitarea şi construcţia noilor drumuri, atît între oraşe, cît şi în interiorul localităţilor din ţară. În acest an, pentru scopurile respective sînt prevăzuți 1,2 milioane de lei”, a declarat prim-ministrul Iurie Leancă, adresîndu-se locuitorilor satului Scoreni, raionul Străşeni, cu ocazia punerii în funcţiune a segmentului de drum Scoreni-Malcoci, relatează NOI.md.

Satul Scoreni este situat la 30 de kilometri de capitală, dar, din cauza lipsei de transport direct, sătenii care lucrează la Chişinău erau nevoiţi să facă zilnic un ocol de 13 kilometri, prin Străşeni. Astăzi Iurie Leancă a asistat la punerea în funcţiune a segmentului de drum asfaltat de 6 kilometri Scoreni-Malcoci, care a legat satul cu traseul internaţional Chişinău-Leuşeni. Acum locuitorii din Scoreni nu doar vor economisi timp şi bani, dar şi vor călători cu confort.

În acelaşi timp, viceprim-ministrul, ministrul Economiei Adrian Candu, şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, au asistat la punerea în funcţiune a segmentului de drum dintre satele Porumbrei şi Sagaidac, raionul Cimişlia.

Segmentul de trei kilometri asigură legătură între satele Porumbrei şi Sagaidac, raionul Cimişlia, în continuare ducînd la traseul naţional Cimişlia-Chişinău. Ultima dată acest sector a fost reparat în urmă cu 20 de ani.

Pentru reparaţii au fost cheltuiți aproximativ 16 milioane de lei din Fondul de dezvoltare regională. În acest an, pentru aceste scopuri, în bugetul fondului au fost acumulați circa 190 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?