X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Zborul MH17: Nu mai mult de 45 de zile pentru investigarea locului în care s-a prăbușit avionul malaezian

11 sep. 2014,, 15:00   Externe
3021 0
Foto : agerpres.ro
Echipa de 30 de experți malaezieni se află în continuare la Kiev și nu se poate deplasa la locul prăbușirii avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, la 17 iulie, cu 298 de persoane la bord, în estul Ucrainei, din rațiuni de securitate, a declarat ministrul malaezian de interne Ahmad Zahid Hamidi, citat joi de ITAR-TASS.

'Așteptăm un moment potrivit pentru reluarea cercetărilor, dar acestea ar trebui reîncepute cît mai repede posibil, deoarece odată cu schimbarea vremii operațiunea se va complica — o parte a dovezilor riscă să fie acoperite de un strat de zăpadă', a atras atenția ministrul malaezian.

Experții internaționali mai au la dispoziție cel mult 45 de zile pentru a-și continua cercetările la locul producerii tragediei în apropiere de Donețk, estul Ucrainei, a estimat el.

Principala cauză care împiedică experții să se deplaseze în zona prăbușirii Boeing 777 este securitatea precară în regiune, în pofida armistițiului instituit vinerea trecută între armata ucrainean și rebeli, a explicat ministrul malaezian.

Activitățile de căutare în acest perimetru au durat mai puțin de o săptămînă. La 6 august a.c., echipa de experți internaționali a decis să-și suspende activitatea din motive de securitate.

Potrivit unui alt oficial malaezian, experții au cercetat mai puțin de jumătate din suprafața zonei și nu au reușit 'să ia niciun fel de fragmente de la locul prăbușirii avionului'.

Un raport preliminar cu privire la cauzele acestei drame, publicat marți de Olanda, țară care a pierdut 193 de cetățeni în urma catastrofei din estul Ucrainei, afirmă că avionul a fost doborît în zbor de un 'număr mare de proiectile cu mare viteză' care au dezmembrat 'în bucăți' aparatul. Un raport complet este așteptat anul viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?