X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Capitalul social al băncilor comerciale va fi majorat din contul valorilor mobiliare de stat

11 sep. 2014,, 12:01   Economie
3513 0
Foto: taktixsolutions.com
Capitalul social al băncilor comerciale din Republica Moldova va fi majorat nu doar din contul mijloacelor băneşti, dar şi a valorilor mobiliare de stat. Noua prevedere se regăseşte într-un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii cu privire la instituţiile financiare, aprobat miercuri de Guvern.

Potrivit agenţiei "Infotag", guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu, a menţionat după şedinţa Guvernului că modificările au vizat patru articole din lege, inclusiv clarificări cu privire la "capitalul băncii comerciale".

"În lege nu era clar indicat despre care capital este vorba, cel reglementat sau cel contabil. Acum am stabilit că este vorba de capitalul reglementat", a spus guvernatorul.

El a precizat că scopul modificărilor este clarificarea unor noţiuni din legea ce reglementează activitatea instituţiilor financiare din ţară, dar şi fortificarea capacităţilor Băncii Naţionale a Moldovei de a supraveghea sectorul bancar autohton.

Dorin Drăguţanu a mai menţionat că modificările în cauză vin în rezultatul evaluării de către Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială a sistemului financiar bancar şi nebancar.

"Aceste instituţii financiare au venit cu un şir de recomandări, pe care acum încercăm să le implementăm în practică", a spus Drăguţanu, precizînd că modificările sînt de ordin tehnic. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege urmează să fie examinat de deputaţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?