Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Fundația Gates donează 50 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei de Ebola

11 sep. 2014,, 08:16   Externe
3484 0
Foto : agerpres.ro
Fundația Bill & Melinda Gates a anunțat miercuri că va dona 50 de milioane de dolari pentru a susține eforturile de a prelua sub control epidemia de Ebola din Africa de vest, care a ucis deja aproape 2300 de oameni, relatează Reuters.

Fundația filantropică a precizat că va pune imediat aceste fonduri la dispoziția agențiilor ONU și a organizațiilor internaționale pentru a le ajuta să achiziționeze provizii și să accelereze răspunsul la epidemie în țările afectate. Fundația intenționează de asemenea să coopereze cu parteneri din sectorul public și privat pentru a accelera dezvoltarea de medicamente, vaccinuri și metode de diagnosticare ce pot fi eficiente în tratarea pacienților cu Ebola și pentru a preveni răspândirea în continuare a virusului febrei hemoragice.

Ultimele date anunțate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că epidemia începută în martie și considerată cea mai gravă din istorie a determinat până acum infectarea a aproape 4300 de oameni, dintre care peste jumătate au murit. Cele mai afectate sunt Guineea, Liberia și Sierra Leone, dar virusul a făcut victime și în Nigeria și Senegal.

Luna trecută, guvernul britanic și organizația medicală de caritate Wellcome Trust s-au angajat să doneze 6,5 milioane de lire (10 milioane de dolari) pentru a accelera cercetările cu privire la Ebola, pentru care nu există în prezent un tratament autorizat. OMS a susținut folosirea unor medicamente netestate și speră ca până la sfârșitul anului să fie disponibile cantități sporite de medicamente experimentale.

Organizația de caritate a fondatorului Microsoft a pus deja la dispoziția luptei împotriva Ebola alte 10 milioane de dolari, între care 5 milioane pentru operațiuni de urgență ale OMS și 5 milioane pentru Unicef, pentru a sprijini eforturile depuse împotriva bolii în Liberia, Sierra Leone și Guineea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?