X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 508

Președintele Ucrainei a promis să construiască la frontiera cu Federația Rusă linia Mannerheim

11 sep. 2014,, 01:06   Externe
9731 5
Foto : argonautics.narod.ru
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că Kievul va construi la frontiera cu Rusia, dacă va fi necesar, un complex modern de fortificații, similar liniei Mannerheim.

Linia Mannerheim - un complex de fortificaţii de apărare, cu o lungime de peste 100 km, a fost creată în anii 1920-30 de partea finlandeză a istmului karelian, între Ladoga şi Golful Finlandei pentru a descuraja un posibil atac din partea Uniunii Sovietice.

"Dacă fără o linie Mannerheim nu se poate, înseamnă că trebuie construite astfel de sisteme de fortificaţii, dar care să fie şi mai puternice", ţinînd cont de învăţămintele predecesorilor, a afirmat Poroşenko, atrăgînd atenţia că nu vor fi fortificaţii după modelul celor din anii 1941-1942, ci în conformitate cu realizările curente în domeniul apărării.

El a spus că sistemul de apărare ar trebui să includă "sisteme de apărare, cu poziții pentru tancuri, cu mecanismele de protecție împotriva sistemelor multiple de lansare de rachete, cu sistem de comunicare modern, o zonă specială, care permite utilizarea eficientă a armelor". Președintele a subliniat de asemenea că la acest complex de apărare ar trebui să fie "atașate toate unitățile implicate în operațiunea antiteroristă".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?