Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

MAE al Ucrainei a explicat de ce "protocolul de la Minsk" nu înseamnă legitimarea RPD și RPL

10 sep. 2014,, 01:51   Externe
5951 4
Foto: inforesist.org
Semnarea la Minsk a protocolului de armistițiu nu înseamnă legitimarea republicilor populare Donețk și Lugansk, – a declarat la un briefing de presă, la 9 septembrie, șeful departamentului de politica informațională al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Evgheni Perebiinis, transmite REGNUM.

În ajun, liderul partidului "Patria", ex-prim-ministrul Iulia Timoșenko a declarat că protocolul semnat la Minsk "este periculos pentru Ucraina, pentru că a recunoscut formațiunile autoproclamatr RPL și RPD ca parte oficială care l-a semnat".

"În protocolul semnat ... nu sînt menționate așa-numitele RPD și RPL, cetățenii Zaharcenko și Plotnițki au semnat protocolul fără specificarea poziției lor, astfel încît semnarea acestui protocol în niciun fel nu înseamnă legitimarea grupărilor ilegale ... Iar Rusia este parte - semnatară a acordurilor, ceea ce stabilește directa sa responsabilitate pentru respectarea acordurilor de la Minsk", - a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului ucrainean de Externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?