X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Voronin a oferit Moldovei 100 de ani pentru integrare în Uniunea Europeană

9 sep. 2014,, 11:45   Politică
3614 17
Foto: noi.md
"Republica Moldova nu este pregătită de integrarea în Uniunea Europeană, pentru că țara trebuie să atingă mai întîi standardele europene", a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, în emisiunea “În Profunzime”, difuzată de PRO TV Chișinău, comunică NOI.md.

Potrivit liderului comuniștilor, "Uniunea Europeană poate fi o perspectivă bună pentru Republica Moldova, dar țara trebuie să se modernizeze. Orice țară, orice industrie trebuie modernizată la un nivel înalt, iar noi trebuie să ajungem la acest standard. Aici eu nu vorbesc despre integrarea europeană. Moldova nu este încă gata pentru așa ceva. Poate că peste vreo 100 de ani", a declarat fostul șef al statului.

Totodată, Voronin a declarat că PCRM nu va forma coaliție cu niciun partid, dar, în pofida acestui fapt, partidul va obține majoritatea mandatelor. „Vom cîștiga alegerile. Trebuie oprit ceea ce se întîmpla în țară. Ce se întîmplă în Moldova este o tragedie. Acum două luni au început ceva să se facă, însă ce au făcut în acești ani?", s-a întrebat Voronin, menționînd că primul obiectiv al PCRM-ului după preluarea puterii va fi lupta cu "mafia și corupția".

"Noi sîntem tot timpul în alianță cu poporul, chiar și după alegeri, indiferent de numărul de mandate obținute. Tindem să obținem majoritatea", a subliniat el.

Vladimir Voronin a mai spus că nici nu ar avea cu cine forma o coaliție, întrucît majoritatea partidelor de stînga ar fi, de fapt, finanțate pentru a sustrage din voturile comuniștilor. „Pînă în 2012 nu am făcut coaliție cu nimeni. Cu cine să fac coaliție? Cu cei care au trădat și au plecat?".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?