Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

„Termocom” își avertizează datornicii deconectați de la sistemul de încălzire centralizată

9 sep. 2014,, 10:50   Societate
3831 2
Foto: noi.md
S.A. „Termocom” în procedura falimentului solicită proprietarilor de apartamente debranşate de la SACET să achite plăţile pentru consum
S.A. „Termocom” în procedura falimentului solicită insistent proprietarilor de apartamente cu surse alternative de încălzire să achite neîntîrziat plăţile restante pentru energia termică şi să respecte prevederile legislaţiei în vigoare.

Astfel, proprietarii de apartamente debranşate urmează să achite „plata pentru încălzire în mărime de 20% din costul energiei termice calculate pentru un metru pătrat al apartamentului (încăperii locuibile în cămine), luînd în consideraţie existenţa pierderilor normative de energie termică în încăperile tehnice (etaje tehnice şi subsoluri) care menţin în stare funcţională sistemele inginereşti de alimentare cu apă şi de canalizare în perioada rece, necesitatea încălzirii locurilor de uz comun şi imposibilitatea deconectării coloanelor de încălzire tranzitorii”.

La momentul actual, 70,73% proprietari de apartamente cu surse alternative de încălzire îşi onorează integral plăţile pentru consumul de energie termică.

Parţial plăţile sînt onorate de 12,23% proprietari de apartamente cu încălzire autonomă, iar 17,04% proprietari de apartamente nu efectuează plăţile corespunzătoare.

În cazul propeitarilot de apartamente care nu îşi onorează obligaţiunile de plată, S.A. „Termocom” în procedura falimentului va continua să acorde susţinere gestionarilor fondului locativ în vederea acţionării în instanţele de judecată a datornicilor şi recuperării restanţelor.

Administraţia întreprinderii face apel la disciplinarea financiară şi achitarea în termen restrîns a plăţilor debitoare în vederea pregătirii calitative către următorul sezon de încălzire.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?