Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Chirtoacă va fi înaintat la funcția de premier

8 sep. 2014,, 15:49   Politică
2947 0
Foto: noi.md
Partidul Liberal va înainta candidatura lui Dorin Chirtoacă la postul de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unui interviu acordat postului Europa Liberă, notează NOI.md.

Politicianul a ținut să precizeze că primul în lista electorală a PL, la alegerile parlamentare din noiembrie, va figura președintele formațiunii, partidul avînd alte planuri pentru primarul capitalei. Potrivit lui Ghimpu, Dorin Chirtoacă a acumulat experiența necesară pentru postul de premier, cît s-a aflat în fruntea Primăriei.

„A studiat foarte bine şi cunoaşte puterea executivă. Capitala este mai mult decît un minister, este poate chiar şi mai mult decît jumătate din guvern şi nu-l văd pe Dorin Chirtoacă deputat, preşedinte de partid, ci prim-ministru. Aşa cum a ridicat capitala, aşa să ridice republica. Cred că mai importantă e funcţia de prim-ministru decît de preşedinte de partid. Să fie Dorin Chirtoacă preşedinte de partid şi eu să mă duc prim-ministru? Dar să fie şi în funcţia de primar general, şi preşedinte de partid sau preşedinte de partid şi prim-ministru? Noi nu sîntem dintre cei care vor să cuprindă necuprinsul”, a explicat Ghimpu.

Liberalul a sugerat că funcția de președinte de partid nu este tocmai potrivită pentru Dorin Chirtoacă. El și-a exprimat dezacordul față de presupunerile precum că PL ar acumula un scor electoral mai bun dacă în capul listei s-ar afla edilul capitalei.

„Ce poate să dea Dorin Chirtoacă cetăţenilor fiind preşedinte de partid? Aceasta implică servirea partidului, dar pentru cetăţeni contează funcţia publică pe care o ai. Funcţia cea mai bună, cea mai potrivită este postul de prim-ministru”, a conchis Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?