Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Tănase: Criticile la adresa Curții Constituționale nu trebuie să genereze distrugerea acesteia (VIDEO)

8 sep. 2014,, 14:48   Politică
3995 1
Foto: noi.md
Clasa politică din Republica Moldova trebuie să dea dovadă de maturitate politică față de hotărîrile Curții Constituționale. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele CC, Alexandru Tănase, astăzi, în cadrul conferinței dedicate marcării celor 20 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova, informează NOI.md.
Tănase a ținut să precizeze că în cei 20 de ani instituția pe care o conduce avut un rol esențial în garantarea supremației Constituției, dincolo de presiunile politice care au existat.

„Curtea Constituțională va fi mereu expusă unor remarci mai mult sau mai puțin critice – este ceva absolut firesc și normal într-o democrație, deoarece deciziile ei nu pot fi pe placul tuturor părților interesate. Pînă la urmă atitudinea față de deciziile CC este un indice al maturității politice a actorilor politici și al societății per ansamblu. Într-o societate democratică poate fi criticat orice, însă o remarcă critică la adresa Curții nu trebuie să genereze distrugerea instituției ca atare”, a explicat Tănase.

Precizăm că în perioada 8-9 septembrie, la Chișinău are loc conferința internațională cu tema „Rolul justiției constituționale în protecția valorilor statului de drept”. Evenimentul este dedicat aniversării a 20-a a Constituției Republicii Moldova. Legea Supremă a fost aprobată pe 29 iulie 1994, cu votul majorității parlamentare, și a intrat în vigoare pe 27 august în același an.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?