Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Pe 9-10 septembrie, în Moldova se vor desfăşura licitaţii de stat pentru achiziționarea merelor

8 sep. 2014,, 11:00   Economie
4379 0
Foto: supersadovnik.ru
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova va organiza pe 9-10 septembrie în toate raioanele ţării tendere de stat pentru achiziționarea merelor, informează NOI.md.

Potrivit raportului Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, pentru participarea la licitațiile respective agenții economici trebuie să prezinte certificatul întreprinderii specializate în producția agricolă respectivă; înregistrarea acesteia la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor în calitate de producător de produse agricole; confirmarea existenței unui cont bancar; lipsa datoriilor la bugetul de stat (certificat de la Inspectoratul Fiscal); certificatul de proprietate al întreprinderii sau de arendaş al livezilor de mere; să deţină sau aibă luate în arendă frigidere cu capacitatea nu mai mică decît volumul ofertei de mere, făcute pentru tender (tone); să aibă mijloace de transport (în proprietate sau închiriate). Agenții economici pot trimite cererile și documentele enumerate mai sus pentru participarea la licitația de la Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare .

Anterior s-a comunicat că la sfîrșitul lunii iulie a acestui an, Guvernul Republicii Moldova, în cadrul campaniei pentru sprijinirea producătorilor de fructe afectaţi de embargoul rus, a alocat de la bugetul de stat 20 de milioane de lei pentru procurarea merelor, care vor ajunge la grădinițe, școli și la unitățile Armatei Naționale în cadrul acţiunii "Un măr pentru sănătate".

În plus, statul va oferi fermierilor care vor da merele de soiuri de vară pentru prelucrare la fabricile de conserve compensaţii în mărime de 1,5 lei pentru fiecare kilogram de mere vîndute. Sînt prevăzute despăgubiri pentru 60 de mii de tone de mere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?