X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Leancă l-a invitat pe preşedintele Consiliului European la Chişinău

6 sep. 2014,, 12:30   Politică
3535 0
Foto: gov.md
Prim-ministrul Iurie Leancă l-a felicitat pe omologul său polonez, Donald Tusk, cu ocazia desemnării sale în funcţia de preşedinte al Consiliului European şi l-a invitat să efectueze o vizită în Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la un comunicat al Biroului relaţii cu presa al Guvernului, în cadrul unei conversaţii telefonice, vineri, premierul moldovean i-a urat lui Donald Tusk succes în această funcţie, exprimîndu-şi convingerea că el "întruneşte toate calităţile necesare pentru a rezolva criza profundă din regiune". Iurie Leancă a menţionat că "noul Preşedinte al Consiliului European este un mare prieten al Moldovei".

Conform comunicatului, în cadrul conversaţiei interlocutorii au discutat despre asistenţa Uniunii Europene în reformarea justiţiei, precum şi creditul polonez, oferit recent agricultorilor moldoveni, în special pentru asigurarea unui grad sporit de flexibilitate şi reducere a birocraţiei pentru agricultori.

Donald Tusk a amintit că Polonia este unul dintre statele căruia îi aparţine iniţiativa de lansare a Parteneriatului Estic şi ţara sa "va continua să sprijine Republica Moldova în punerea în aplicare a reformelor şi integrarea europeană".

Donald Tusk a fost ales în funcţia de Preşedinte al Consiliului European la 30 august, însă oficial va prelua funcţia pe 1 decembrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?