Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Prima linie de ambalare a strugurilor și fructelor va începe să funcționeze pînă la sfîrșitul anului

6 sep. 2014,, 10:00   Economie
3370 0
Foto: linpackaging.com
Prima linie de ambalare a strugurilor și fructelor va dată în exploatare pînă la sfîrșitul anului 2014, în s. Costești, raionul Ialoveni, transmite NOI.md. Linia cu frigider va fi amplasată pe o suprafață de 1,2 ha și va putea ambala conform standardelor europene 80-100 tone de struguri, fructe, caise, piersice, prune etc. Instalațiile de răcire a producției, sortarea și ambalarea va fi importată din Germania, Grecia și Spania.

Costul total al proiectului este de 14,9 mil. lei. Implementarea acestuia va spori competitivitatea producției moldovenești pe piața UE, fermierii vor putea exporta pe piața europeană struguri și fructe, ambalate conform standardelor europene.

Proiectul „Grupul de producători și linia de ambalare pentru servicii moderne de marketing” este implementat de Agenția de dezvoltare regională „Centru”.

De notat că strugurii de masă din Moldova sunt cunoscuți demult în spațiul ex-sovietic și pe piețele europene, însă problemele ambalajului și ale asigurării lanțului frigorific neîntrerupt îi limitează potențialul de piață. În regiunea centrală a Moldovei activează peste 1,4 mii de producători de fructe și struguri de masă. Se preconizează că 200 dintre aceștia vor forma un grup de producători, care va deveni principalul furnizor de producție calitativă pentru noua linie de ambalare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?