Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Țările membre NATO vor ajuta Ucraina cu arme, - Poroșenko

5 sep. 2014,, 01:46   Externe
4595 18
Foto: lb.ua
Unele țări membre NATO au fost de acord să acorde Ucrainei o arme letale, inclusiv de înaltă precizie.

Declarația a fost făcută de către președintele Ucrainei, Petro Poroșenko ca urmare a întîlnirilor bilaterale avute cu liderii țărilor membre NATO la summit-ul Alianței în Țara Galilor, potrivit Ukrinform.

"Ca urmare a consultărilor bilaterale, aproape fiecare țară, a constatat asistență Ucrainei. În primul rînd, este vorba despre cooperarea tehnico-militară, arme neletale și letale, inclusiv de înaltă precizie", - a spus președintele.

De asemenea, el a informat despre înțelegerile privind tratamentul soldaților ucraineni răniți în cadrul operațiunii antiteroriste în țările Alianței, furnizarea de echipamente medicale necesare și medicamente.

Poroșenko a mulțumit tuturor membrilor Alianței, care au exprimat un sprijin puternic, inclusiv financiar, despre care s-a anunțat la summit în formatul angajamentului de a umple patru fonduri fiduciare.

"Ele vizează patru domenii importante de asigurare a securității Ucrainei. Aceasta este îmbunătățirea logisticii, sistemului de comandă, îmbunătățirea comunicării și organizarea securității cibernetice a Ucrainei. Toți participanții la summit s-au angajat să contribuie", - a menționat președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?