X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Topul celor mai influente partide ale lunii august (VIDEO)

4 sep. 2014,, 16:10   Politică
5811 7
Foto : noi.md
Cel mai influent partid politic al lunii august rămîne a fi Partidul Liberal Democrat. Cel puțin asta arată rezultatele topului întocmit lunar de Institutului de Analiză și Consultanță Politică „Politicon”, informează NOI.md.

Ca și luna precedentă, pe locul doi în top s-a plasat Partidul Democrat, în timp ce poziția a treia i-a revenit Partidului Comuniștilor. Pe celelalte locuri, de la 4 pînă la 10, s-au plasat în ordine consecutivă Partidul Liberal, Partidul Socialiștilor, Partidul Liberal Reformator, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat, Partidul Popular din Republica Moldova.

Potrivit experților, PLDM își menține în continuare poziția de lider în top, întrucît este principalul jucător politic pe terenul european, în timp ce PDM este cel mai apropiat aliat de guvernare al PLDM. „Partidul Liberal încheie lista partidelor politice cu perspective electorale certe la alegerile parlamentare din toamna acestui an”, menționează autorii studiului.

Totodată, afirmă experții, șanse de a trece pragul electoral are și noul partid creat de Renato Usatîi – PaRUs, care nu a fost însă măsurat de „Politicon”, întrucît nu a trecut procedura juridică de înregistrare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?