X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Lumea este pe cale să "PIARDĂ bătălia" împotriva extinderii Ebola

4 sep. 2014,, 00:40   Externe
5041 4
Foto : antena3.ro
Lumea este pe cale să "piardă bătălia" împotriva extinderii epidemiei de Ebola care afectează Africa de Vest, a atras atenţia, marţi, preşedinta Medecins sans frontieres (MSF), Jeanne Liu.

"În cele şase luni ale celei mai grave epidemii de Ebola din Istorie, lumea este pe cale să piardă bătălia pe care o duce pentru a o opri. a avertizat reprezentantul MSF, informează AFP, potrivit Mediafax.

"Liderii nu reuşesc să blocheze această ameninţare transnaţională", a declarat Jeanne Liu într-un discurs susţinut la sediul ONU de la New York.

"Anunţul de la 8 august (al OMS) potrivit căruia epidemia constituie o "urgenţă de sănătate publică mondială" nu a fost urmat de o acţiune decisivă, iar statele s-au mulţumit, în general, să se alăture unei coaliţii mondiale a inacţiunii", denunţă MSF.

Jeanne Liu a îndemnat comunitatea internaţională să finanţeze paturi suplimentare, cu scopul de a crea o reţea de spitale de campanie, să trimită personal medical calificat şi să mobilizeze laboratoare mobile în Guineea, Sierra Leone şi Liberia.

În lipsa locurilor în centrele sale de îmgrijiri suprapopulate în Liberia şi Sierra Leone, mulţi bolnavi continuă să moară în comunităţile lor, multiplicînd riscurile de contaminare, subliniază MSF.

"În Sierra Leone, cadavre, puternic infecţioase, se descompun pe străzi", insistă organizaţia.

Virusul - împotriva căruia nu există niciun vaccin - s-a soldat cu peste 1.550 de morţi din cele 3.069 de cazuri înregistrate la 26 august de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dintre care 694 în Liberia, 430 în Guineea şi 422 în Sierra Leone.
În actualul ritm de contagiune, sunte necesare şase-nouă luni şi 490 de milioane de dolari (373 de milioane de euro) pentru ca epidemia să fie controlată, aceasta riscînd să afecteze 20.000 de persoane, potrivit OMS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?