Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Pleşca: Sînt satisfăcut de starea actuală a Armatei Naţionale

3 sep. 2014,, 15:00   Societate
3352 0
Foto: profit.md
"Nivelul actual al disciplinei şi calitatea de pregătire militară a militarilor Armatei Republicii Moldova corespund conceptului meu de dezvoltare a forţelor armate. Sînt mulţumit de starea de lucruri la Ministerul Apărării al ţării”, a declarat pentru NOI.md, cu ocazia Zilei Armatei Naţionale a Moldovei, fostul ministru al Apărării Valeriu Pleşca.

"Recent am petrecut cîteva zile în unităţile Armatei Naţionale şi m-am asigurat personal că comandamentul forțelor armate, Marele Stat Major sînt concentraţi în mod clar şi serios asupra perfecţionării pregătirii de luptă a trupelor şi capacităţii de contracarare a unor eventuale agresiuni militare. Deşi nu văd ameninţări reale, chiar în ceea ce priveşte situaţia în partea de sud-est a Ucrainei. Nu cred că am trebui să ne temem de intervenţie militară", a precizat Valeriu Pleşca.

"Da, în caz de agresiune militară nu vom fi capabili să rezistăm inamicului. Sîntem o ţară mică şi, deocamdată, săracă. Ca urmare, avem şi o armată mică, care nu este dotată cu cele mai moderne arme. Însă avem relaţii strînse de parteneriat cu Uniunea Europeană, Statele Unite, care, apropo, ne ajută activ la pregătirea militarilor. De aceea, este absolut clar că orice ameninţare va fi contracarată în mod colectiv", a subliniat fostul ministru.

"Apropo, nicidecum nu accept îndoielile privind necesitatea de întreţinere a armatei. Moldova este un stat independent și un atribut indispensabil al ei este armata. Un alt lucru este formatul necesar, însă atitudinea faţă de armată ar trebui să fie una demnă şi respectuoasă", şi-a exprimat convingerea expertul.

"Profitînd de această ocazie oferită de NOI.md, aş vrea să-i felicit pe toţi militarii Armatei Naţionale a Moldovei, precum şi pe cei care sînt în rezervă, cu ocazia sărbătorii minunate a înfiinţării forţelor noastre armate, să le urez sănătate, fericire şi toate cele bune. Doresc foarte mult ca ei să fie mîndri de serviciul lor, dar ca, în acelaşi timp, să nu aibă parte de situaţii în care vor trebui să-şi aplice abilităţile lor militare”, a conchis Valeriu Pleşca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?