Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Expert: Democrații au recurs la un gest neobișnuit

3 sep. 2014,, 13:13   Politică
4035 6
Foto: noi.md
Alegerea prin vot direct a candidaților electorali ai Partidului Democrat poate fi calificată drept o acțiune de PR, pe de o parte, și o încercare de democratizare internă a partidului, pe de alta. Opinia aparține analistului politic Cornel Ciurea și a fost exprimată pentru NOI.md, în contextul anunțului făcut astăzi de liderul PD, Marian Lupu.

Potrivit expertului IDIS „Viitorul”, succesul acestei inițiative depinde de modul în care va fi asigurată corectitudinea și transparența scrutinului organizat de formațiune, în vederea formării listelor electorale. Un alt aspect incert ține de mecanismul prin care vor fi numărate voturile, spune expertul.

„Orice partid are nevoie de un subiect atu în campania electorală. Se pare că și democrații și l-au stabilit. În mod incontestabil, această acțiune are un caracter electoral, se dorește a fi un subiect de discuție, care să atragă atenția și are, în același timp, un caracter original – este o tentativă de democratizare internă a partidului. Este un gest neobișnuit, dar contează mult mecanismul în care va fi realizat acest vot, cum va fi asigurată transparența și corectitudinea numărării voturilor, dar și participarea la vot. Aici mai trebuie prezentate detalii”, a menționat Ciurea.

Liderul PD, Marian Lupu, a anunțat astăzi că formarea listei electorale a formațiunii, pentru alegerile parlamentare din noiembrie, va fi efectuată prin votul direct al alegătorilor. Scrutinul urmează a fi organizat pe 28 septembrie și se va desfășura la sediile PD din toate raioanele țării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?