Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

În Rusia s-au majorat brusc prețurile la mere, pe fundalul interdicției de livrare a acestora din Moldova și ţările UE

3 sep. 2014,, 14:00   Economie
5365 4
Foto: kp.ru
În Rusia a crescut brusc prețul la merele importate, pe fundalul interdicţiei de către Guvernul Federației Ruse a livrării acestora din Republica Moldova și ţările Uniunii Europene. Informația a fost comunicată de către experții din cadrul proiectului „APK-Inform: Legume şi Fructe”, care au menționat că, conform informaţiilor parvenite de la agenţii economici internaționali, în Rusia merele de import costă deja în medie cu o treime mai mult decît în vara anului trecut, relatează NOI.md.

Astfel, la momentul dat, merele produse în Serbia costă en-gros pe piața din Rusia 55-60 de ruble/kg ($1,38 ‒ 1,50/kg), ceea ce este cu 10% mai mult decît săptămîna precedentă și de trei ori mai mult decît în urmă cu un an.

Între timp, prețul de vînzare pentru merele din Chile și Argentina este astăzi în Rusia de 60-90 de ruble per kilogram ($1,50 ‒ 2,25/kg), în timp ce săptămîna trecută companiile achiziţionau aceasta producţie en-gros la un preţ ce nu depăşea 80 de ruble kilogramul ($2/kg). În aceeași perioadă, în august 2013, această producție era expediată en-gros în Rusia cu 25-30% mai ieftin.

O astfel de situație în stabilirea prețurilor, potrivit experților ramurii, este cauzată de creșterea prețurilor la mere nemijlocit în țările producătoare, pe fundalul cererii sporite pentru merele din Serbia, Chile și Argentina din partea importatorilor ruși, din cauza sancțiunilor Rusiei aplicate UE și Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?