Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Zinaida Greceanîi: „Poporul trebuie să-şi facă propria alegere – aşa va fi corect” ©

2 sep. 2014,, 13:03   Politică
6833 7
Foto : noi.md
Puterea în Moldova trebuie să fie preluată de profesionişti şi adepţi ai statalităţii, oameni care ştiu să conducă ţara.

Actuala guvernare, fără să se consulta cu propriul popor, a semnat Acordul cu Uniunea Europeană şi acum încearcă să ne convingă de ireversibilitatea opţiunii făcute. Totodată, circa 1 milion de cetăţeni ai Moldovei s-au pronunţat pentru un alt curs – cel de integrare spre Uniunea Vamală.

Deputatul în Parlament, fostul prim-ministru al RM şi ex-ministrul Finanţelor, Zinaida Greceanîi, a devenit protagonista unui spot video, în care şi-a expus opinia faţă de pieţele de desfacere tradiţionale şi de ideea privind referendumul naţional.

„Trebuie să organizăm un referendum pentru a întreba poporul–Unde trebuie să meargă ţara? În Uniunea Vamală sau în UE, să indice beneficiile fiecărui curs în parte.

Partidul Socialiştilor a organizat o astfel de analiză. Unde este piaţa de desfacere tradiţională pentru producţia noastră? Unde sînt exportate merele noastre moldoveneşti? 93% - pe piaţa rusească. Şi unde muncesc cei mai mulţi concetăţeni de-ai noştri? Peste 700 000 muncesc în Federaţia Rusă. Businessul nu trebuie să-şi piardă pieţele de desfacere tradiţionale şi veniturile. Or, din aceste venituri trăieşte ţara!”, - este convinsă Zinaida Greceanîi.

Totodată, ex-premierul consideră că puterea de stat, în Moldova, trebuie să fie preluată de profesionişti şi statalişti, persoane care ştiu a conduce o ţară. Doamna Greceanîi a menţionat că o astfel de echipă a fost şi, în perioada activităţii sale, această echipă a înregistrat mai multe realizări şi succese.

Vă amintim că, anterior, liderul PSRM, Igor Dodon, a demitizat afirmaţii precum că Acordul de Asociere a Moldovei cu UE nu poate fi anulat.

„Fac apel către cei care ne mint în mod ruşinos şi pur şi simplu nu au citit acest document. Punctul 2, din articolul 460 stipulează posibilitatea de anulare, în orice moment, a Acordului privind Asocierea cu UE. Partidul Socialiştilor va îndeplini voinţa poporului, va organiza un referendum şi va demonstra că Moldova are nevoie de altceva şi va denunţa Acordul de Asocierea cu UE”, a declarat preşedintele PSRM, Igor Dodon.

Menţionăm, că Partidul Socialiştilor din RM este unica formaţiune politică din Parlamentul RM, care se pronunţă în mod categoric pentru anularea Acordului de Asocierea Moldovei cu UE.



0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?