Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Comuniștii ies la proteste (DOC, VIDEO)

2 sep. 2014,, 10:55   Politică
4700 6
Foto: noi.md
Reprezentanții Partidului Comuniștilor vor organiza, în această săptămînă, proteste antiguvernamentale, față de schimbările care au loc în sistemul educației, inclusiv față de optimizarea școlilor. Deputații fracțiunilor PCRM din legislativ și din Consiliul Municipal Chișinău și-au exprimat îngrijorarea față de situația în care s-au pomenit sute de elevi și părinți, la începutul noului an școlar, informează NOI.md.

Potrivit comuniștilor, printr-o dispoziție a Ministerului Educației, cu trei zile înainte de începerea noului an școlar, cîteva licee din suburbii au fost închise. În acest sens, deputații comuniștii cer audierea de urgență a ministrului Maia Sandu în plenul Parlamentului. Reprezentanții PCRM au pregătit și o scrisoare către premierul Iurie Leancă și conducerea Ministerului Educației, în care vin cu o serie de solicitări.

„PCRM solicită actualei guvernări anularea deciziilor de optimizare a instituțiilor de învățămînt preuniversitar. Cerem onorarea promisiunilor electorale, majorarea burselor cu 100%, a salariilor pedagogilor la nivel de 500 de euro lunar, reducerea prețurilor contractuale, asigurarea cu spațiu locativ a tinerilor specialiști din mediul rural, cerem ministrului Sandu să renunțe la metodele dictatoriale de influență asupra pedagogilor”, a menționat deputatul Ina Șupac.

Și consilierul fracțiunii PCRM din CMC Igor Lupulciuc a anunțat că două gimnazii din Chișinău au fost închise în urma unei dispoziții semnate de primarul Dorin Chirtoacă. Reprezentanții PCRM au criticat dur Ministerul Educației și pentru limitarea accesului la studii a copiilor vorbitori de limba rusă. Aceștia au atenționat că deciziile guvernării vor avea consecințe grave la nivelul întregii societăți.

Protestele anunțate astăzi de comuniști vor fi organizate în fața Guvernului pe parcursul acestei săptămîni.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?