X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Putin "a acuzat" Europa de "orbul găinii"?

2 sep. 2014,, 01:20   Externe
7064 16
Foto : moscow-post.com
Astăzi, președintele Rusiei, Vladimir Putin și-a exprimat opinia cu privire la evenimentele din sud-estul Ucrainei, a declarat pentru corespondentul The Moscow Post, Ministerul de Externe al Rusiei. Șeful statului a spus că Kievul nu vrea să negocieze cu Donbasul și a explicat succesul contraofensivei rebelilor.

Președintele FR a atras atenția asupra faptului că militarii ucraineni împușcă de la mică distanță în cartierele rezidențiale, iar Europa preferă să ignore acest lucru.

"Eu voi răspunde, în ce constă tragedia care se întîmplă acum. Care este scopul și sensul operațiunii militare actuale în est? Și ce a cauzat activizarea acțiunilor lor ... Ele (acțiunile rebelilor) sînt determinate de faptul că unitățile regulate ucrainene înconjoară localitățile mari și împușcă direct în cartierele rezidențiale", - a declarat președintele Federației Ruse.

Potrivit lui Putin, "acest lucru, din păcate, în multe țări, inclusiv în Europa, preferă să-l ignore".

Experții au criticat în repetate rînduri politica Uniunii Europene pentru "miopie politică", deoarece politicienii europeni nu văd ceea ce este evident - autoritățile ucrainene au organizat un adevărat genocid în Donbas, omorînd civili.

Putin a amintit că acum începe "un proces foarte important, procesul de negocieri directe". El a adăugat că, împreună cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko și omologii europeni s-a lucrat mult timp și ca urmare s-a ajuns la anumite acorduri.

"Acum contactele se reînnoiesc", - a spus Putin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?