Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Štefan Füle: Vrem să construim din Moldova un partener puternic al UE

1 sep. 2014,, 13:05   Politică
3033 7
Foto: ora-news.com
Comisia Europeană va adopta astăzi decizia de majorare a cotelor la exportul de fructe și legume moldovenești pe piața Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate, Štefan Füle, în urma reuniunii Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, care s-a desfășurat astăzi la Chișinău, informează NOI.md.

Miniștrii de externe ai statelor UE au menționat că scopul reuniunii de astăzi este de a transmite un mesaj politic privind susținerea parcursului european al țării. Totodată, vizita la Chișinău constituie un prilej de exprimare a solidarității cu poporul Moldovei.

„Astăzi Comisia adoptă propunerea de majorare a cotelor de export a merelor, strugurilor. Astfel vrem să ne exprimăm solidaritatea față de Republica Moldova prin acțiuni concrete. Avem un singur scop, să construim o Moldovă independentă, unită, iar în cele din urmă un partener puternic al UE”, a precizat Štefan Füle.

Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlățean, a calificat reuniunea de astăzi drept una succes, precizînd că acest lucru nu ar fi fost posibil fără voința politică a guvernanților de la Chișinău.

„Am vrut să transmitem un semnal politic comun de susținere pentru Moldova, să ne manifestăm solidaritatea într-o perioadă complicată în regiune, să oferim sprijin concret pentru depășirea dificultăților comerciale apărute în urma embargoului”, a menționat Corlățean.

La rîndul său, noua șefă a diplomației europene, Federica Mogherini, a ținut să precizeze că reuniunea Grupului pentru Acţiunea Europeană este un simbolică, în contextul în care astăzi demarează implementarea provizorie a Acordului de asociere cu UE.

„Cred că s-au întîmplat multe deja pe calea integrării europene, dar încă mai urmează multe. Implementarea va fi o provocare, iar noi vom susține Guvernul și pe cetățenii moldoveni pentru a fi un succes. Integrarea europeană nu este atît o opțiune pro-UE, dar este o opțiune pro-cetățeni, este în beneficiul cetățenilor”, a remarcat Federica Mogherini.

La cea de-a IX-a reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova au mai participat directorul executiv al Departamentului pentru Europa şi Asia Centrală din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?