X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Miniștrii de externe ai UE, în vizită la Chișinău

1 sep. 2014,, 09:56   Societate
2980 0
Foto: ipn.md
Cea de-a IX-a reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM) se desfășoară astăzi la Chișinău. La eveniment participă comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Štefan Füle, miniştri de externe şi secretari de stat din cadrul MAE ale statelor UE, precum şi directorul executiv al Departamentului pentru Europa şi Asia Centrală din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, Luis Felipe Fernandez de la Pena, informează NOI.md.

Oficialii vor discuta îndeosebi despre implementarea provizorie a Acordului de asociere RM-UE, începînd cu 1 septembrie curent, şi vor identifica oportunități de extindere a comerțului cu UE, pentru agricultorii moldoveni. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi discutată situația din regiune.

Grupul pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova este un mecanism lansat în ianuarie 2010 la iniţiativa României şi Franţei. Grupul a fost creat pentru promovarea intereselor țării noastre pe agenda europeană. Reuniunea de astăzi este cea de-a doua organizată la Chişinău, după cea din 2010.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?