Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Primul Centru SMURD s-a deschis la Bălţi

30 aug. 2014,, 11:00   Societate
5363 1
Foto : isusibiu.ro
Primul Centru al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare din Moldova SMURD a fost lansat la Bălţi, informează NOI.md.

Aici, începînd cu luna septembrie vor acţiona paramedicii din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI în comun cu medicii din Serviciul Medical de Urgenţă, pentru intervenţii în situaţii de risc.

Inaugurarea centrului este datorată implementării unui proiect naţional, care are drept scop îmbunătăţirea pregătirii de urgenţă şi intervenţie în conformitate cu standardele şi procedurile UE.

În vederea susţinerii proiectului naţional SMURD, Guvernul României a donat Republicii Moldova şi cinci autospeciale performante pentru acordarea ajutorului în situaţii de urgenţă.

Două ambulanţe de tip “C” sînt pentru terapie intensivă cu echipament medical performant, iar altele trei, de tip “B”, au la bază echipament de resuscitare pentru transportarea pacientului la spital.

Autospecialele oferite de statul român sînt de ultimă generaţie şi reprezintă un etalon avansat în domeniul acordării asistenţei în situaţii de urgenţă.

Se preconizează ca în luna octombrie asemenea centre vor fi deschise la Chișinău și la Cahul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?